Wat is een retraite? Een retraite is een periode waarin je even uit je dagelijkse leven stapt. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen en verplichtingen. Je focus ligt dan meer op je innerlijke leven. Bij een rouwretraite is dit gericht op rouwverwerking van een dierbare. We geven je de mogelijkheid om gedurende een aantal dagen bewust bezig te zijn met dit verlies en begeleiden je hierin. We maken verbinding met de natuur en de symboliek daarvan. We gaan beeldend werken in de vorm het maken van een tastbare herinnering.

Ontdek Spitsbergen →

Creatief bezig zijn en praten in een groep helpt jou erkenning geven aan dat wat er in jou gezien wil worden. Het loslaten van verdriet, erover in gesprek gaan met lotgenoten. Door het maken van een tastbare herinnering ga je als het ware terug in de tijd. Het helpt je herinneren, mooie maar ook minder mooie momenten. Het gesprek aangaan, (her)beleven. Het mag er zijn. Samen gaan we op zoek naar wat jou verder kan helpen.

Dit in het avontuurlijke, buitengewoon wonderschone Spitsbergen. Wanneer je geland bent op de meest Noordelijke luchthaven ter wereld begint jouw retraite! De stilte, het ruige landschap en de witte vlaktes. Het is duidelijk niet alleen de kou die je kippenvel bezorgt.

Je gaat op deze bijzondere reis terug naar jezelf, naar jouw verdriet (rouwproces). Omdat het 24 uur per dag donker is heb je de hele dag kans om het noorderlicht waar te nemen. Deze retraite staat gepland  van 8 tot 14 December 2021.

Ga je mee?
Wil je meer informatie vul het contactformulier in en dan maken we een afspraak voor aanvullende informatie.